Chokomousse på glas

Ingredienser

gram
Chokoladebunde
Tegral Dark Moist Cake 1000
Æg 400
Olie 400
Vand 200
Frugtgele
Topfil Abrikos 45% 1000
Mousse
Mælk 500
Belcolade Noir Selection 55% 500
Fløde 500
Chantypak 500
Vaniljefromage
Chantypak 1000
Mælk 250
Bavarois Neutral 250
Kakaolinsedej
Mel 950
Kakao 50
Mimetic Primeur 5% 666
Flormelis 333
Æg 100

Fremgangsmåde

Chokoladebunde

Bland ingredienserne med spartel i 4 min ved medium hastighed. Vejes af på 1000 g. Smøres ud på en bageplade med papir. Bages ved 180°C i 10 min.

Frugtgele

Klar til brug

Mousse

Bring mælk til kogepunktet og hæld over Belcolade Selection Noir. Rør cremen sammen så den er homogen. Pisk fløde og Chantypak til meget blød skum og vend den rundt i chokoladecremen når temperaturen er ca. 35°C.

Vaniljefromage

Mælk og Bavarois Neutral røres sammen og vendes med letpisket Chantypak

Kakaolinsedej

Bland ingredienserne sammen til en homogen linsedej. Lad hvile i en time inden dejen rulles ned på 3 mm. Bages ved 180°C i 14-16 min og hakkes groft inden brug.

Opbygning

Skær den bagte kagebund ud i stykker der passer til glasset, kom Topfil Abrikos på bunden og læg endnu en bund på. Fyld et lag mousse i glasset, herefter et lag vaniljefromage og slut af med yderligere et lag mousse. Dekorer med grofthakket kakaolinsedej og lidt frisk frugt på en tandstikker samt chokoladepynt.

Udforsk

Relaterde opskrifter