Måden mad produceres på påvirker både menneskers sundhed og vores planet. Derfor har helbred og velvære været kernen i Puratos' forsknings- og udviklingsaktiviteter, lige fra starten. Vi sigter efter at levere de mest ernæringsmæssigt sunde produkter, uden at gå på kompromis med smag, tekstur, kvalitet eller sikkerhed.

Med videnskaben på vores side, forbedrer vi løbende vores produktsortiment, for at det bliver bedre og sundere. Vi øger andelen af kraftingredienser, såsom frugt, fibre og fuldkorn, i vores produkter. Vi bestræber os også på at reducere andelen af ingredienser, såsom salt, visse fedtstoffer og sukker arter.

Derudover gør Puratos’ forskningsprogram, Taste Tomorrow, os i stand til at have dybdegående indsigt i global og lokal forbrugeradfærd, holdninger og valg. Med det i tankerne, tilbyder vi det rigtige produktsortiment, som dækker forbrugernes behov for gennemsigtighed eller plantebaserede alternativer.

Health & Well-Being ved Puratos

Vores Health & Well-Being program består af 10 emner, som du kan læse mere om nedenfor. Health-delen er bygget på videnskab, mens Well-Being er forbundet med forbrugernes opfattelse af, at disse typer mad er bedre for dem.

KORN & frø

Vi øger mængden af korn og frø i vores produkter for at fremmer brugen af fuldkorn og stimulere forbruget af korn, fuldkorn og frø i bageriprodukter. Dette hjælper forbrugere over hele verden med at nå deres anbefalede daglige indtag af fiber.

SUKKER reduktion

Puratos hjælper med at sænke sukkerforbruget gennem sit udvalg af sukkerreducerede konditori- og chokoladeprodukter. Derudover ændrer vi eksisterende opskrifter med det formål at reducere sukkerindholdet med minimum 3%. Enhver fjernelse, reduktion eller erstatning af sukker, bør ikke kompromittere hverken produktsmag eller tekstur.

Mere FRUGT

Når det er muligt øger vi frugtindholdet i fyldet i produkterne eller den enedelig opskrift.

FEDT reduktion

Vi tilstræber at fjerne eller reducere fedtstoffer, især af lav ernæringsmæssig kvalitet, eller at erstatte dem med fedtstoffer af god ernæringsmæssig kvalitet. Vi fokuserer også på at fjerne transfedtsyrer og erstatte dem med sundere fedtkilder.

SALT reduktion

Vi tilbyder løsninger til at reducere mængden af salt i bagværk for at hjælpe forbrugerne med at overholde de 5 g salt om dagen, som er en del af Verdenssundhedsorganisationens anbefaling.

CLEAN(ER) label

Flere og flere forbrugere ønsker at reducere ingredienser, der opfattes som uønskede, såsom tilsætningsstoffer, kunstige farver og smagsstoffer. Puratos tilbyder rene eller renere alternativer, der giver mulighed for en kortere, klarere og renere ingrediensliste over de færdige produkter.

ORGANIC

For at imødekomme den stigende efterspørgsel efter mere naturlige produkter, tilbyder Puratos, når det er muligt, et økologisk alternativ uden at gå på kompromis med smag, tekstur og overordnet funktionalitet.

GLUTEN fri

Da et stigende antal mennesker har tendens til at undgå gluten i deres kost, tilbyder Puratos, når det er muligt, ernæringsmæssigt afbalancerede glutenfri alternativer uden at gå på kompromis med smag og tekstur.

PLANTEbaseret

Vi bidrager til en bedre planet ved at tilbyde plantebaserede alternativer med smag, tekstur og funktionalitet så tæt som muligt på den traditionelle pendant.

Happy Gut

Forbrugerne er meget opmærksomme på forbindelsen mellem tarmsundhed og generel sundhed. En sund tarm påvirker både fysisk og mental sundhed positivt. Bageriprodukterne i Puratos' Happy Gut-serie indeholder alle tarmsundhedsfremmende varer, såsom specifikke typer fibre, som kan understøtte forbrugernes tarmsundhed.