Gør en forskel for menneskers og planetens sundhed

"1 ud af 3 forbrugere køber plantebaserede fødevarer på en ugentlig basis." – Taste Tomorrow

Det der begyndte som en græsrodsbevægelse mod dyremishandling, har udviklet sig til en fødevarerevolution. Dette skift handler ikke kun om at undgå animalske produkter, men at omfavne forskellige fødevarevalg og erkende deres miljøpåvirkning. Forbrugerne søger nu efter muligheder, der både er gode for dem og for planeten, og ændrer deres præference til plantebaserede alternativer.

Forskning viser, at plantebaserede fødevarer generelt indeholder færre kalorier, mindre mættet fedt og lavere kolesterol, mens de er højere i fiber sammenlignet med deres dyrebaserede modparter1-6. Derfor er indtagelse af plantebaserede alternativer et sundt skridt mod en afbalanceret, varieret kost.


 

Fremkomsten af ​​plantebaserede fødevarer

Ifølge Innova Market Insights er det plantebaserede segment et af de hurtigst voksende i fødevareindustrien, med nyere statistikker til at understøtte det:

Lanceringer af kager og søde varer steg globalt med 61 % år-til-år.

Bageingredienser og blandinger steg med 60%.

Småkager og kiks steg med 43 %.

Puratos er førende inden for plantebaseret innovation

Hos Puratos er vi dedikerede til at udvikle plantebaserede alternativer til æg, mejeriprodukter og smør, uden at gå på kompromis med smag, tekstur, funktionalitet eller sikkerhed.

Vi er forpligtet til:

  • 100 % fjernelse af animalske ingredienser i vores plantebaserede sortiment.
  • At skabe plantebaserede løsninger, der er så nærende som muligt.
  • At sikre, at vores produkter er så rene som muligt.

Vi fokuserer på at forbedre de ernæringsmæssige profiler af vores plantebaserede ingredienser, ved at indsætte dem i kreative opskrifter, der balancerer smag og sundhed.

Bliv plantebaseret med Puratos

Med vores plantebaserede produktsortiment sigter vi efter at give dig inspiration, suveræn smag og konsistens og den ultimative glæde ved at gøre noget godt. Så du kan passe på dig selv, dine forbrugere og vores planet.

Plantebaserede opskrifter
Forbrugerindsigt

Forbrugerindsigt

Ifølge Taste Tomorrow er motivationen for at spise plantebaseret todelt. Det opfattes som sundt og som godt for miljøet:

  • 70 % af forbrugerne er enige i, at en plantebaseret kost har en positiv indvirkning på miljøet,
  • 58 % er enige i, at en plantebaseret kost er sundere end en dyrebaseret kost.
Relaterede artikler om plantebaseret
Kompleksiteten af ​​en maven
En glad mave er nøglen til at have det godt! Vidste du, at det menneskelige tarmmikrobiom er vært for over 100 billioner mikroorganismer? Og alle skal holdes glade.
Mere ernæring i hver bid med Puratos-ingredienser
Oplev hvordan Puratos-ingredienser kan forvandle dint bagværk, kager og konditori, til nærende lækkerier. Prøv en fuldkornskageblanding med tarmsundhedsfremmende ingredienser og lær hvordan du skaber sundere, overbærende produkter, der appellerer til sundhedsbevidste forbrugere.
Forbind brødets kunst med videnskaben om tarmsundhed
Emnet tarmsundhed vinder hurtigt indpas i bageribranchen. Hvad kan du forvente af den næste generation af tarmvenligt brød?

Ernæringsmæssig balance

Oplev vores afbalancerede ernæringsløsninger. Reducer sukker, fedt og salt, mens du forbedrer smagen med vores innovative ingredienser.

REFERENCER:

  1. Clem, J. D., & Barthel, B. (2021, May 1). A look at plant-based diets. Journal of Nutritional Science, 118(3), 233-238.
  2. McClements, D J., & Großmann, L. (2021, June 3). A brief review of the science behind the design of healthy and sustainable plant-based foods. https://doi.org/10.1038/s41538-021-00099-y
  3. Manasa, R., Harshita, M., Prakruthi, M., Shekahara Naik, R., & Shivananjappa, M. (2020). Non-dairy plant based beverages: A comprehensive review. The Pharma Innovation Journal, 9(10), 258-271.
  4. Langyan, S., Yadava, P., Khan, F.N., Dar, Z.A., & Singh, R. (2022). Sustaining protein nutrition through plant-based foods. Frontiers in Nutrition, 8, 772573.
  5. McClements, I., & McClements, D. (2023, July 1). Designing healthier plant-based foods: Fortification, digestion, and bioavailability. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2023.112853
  6. McClements, D.J. (2023). Ultraprocessed plant‐based foods: Designing the next generation of healthy and sustainable alternatives to animal‐based food