Forbrugerindsigt

city-snacking Hos Puratos innoverer vi kontinuerligt udelukkende med det formål at hjælpe dig med at styrke din forretning. Teknologien har en fundamental rolle i udviklingen af vores produkter, men innovationsprocessen tager altid afsæt i vores passion for forbrugeren; Lokale og internationale forbrugerundersøgelser, shopper research, trends og sensoriske analyser… Vi har udviklet vores egen værktøjskasse til overvågning af, hvad der påvirker forbrugernes valg. En af dine fordele som kunde hos os er adgangen til denne unikke forbrugerindsigt, som er relevant for din forretning.

I tillæg til den forandrede verdensøkonomi er der nogle megatrends, som i høj grad påvirker fødevareindustrien: nemlig sundhed og næring, convenience, fornøjelse og smag.

Sund fordøjelse

Trend: For både mænd og kvinder er fordøjelsesproblemer ofte en bekymring. Forbrugerne er generelt opmærksomme på, at kosten kan afhjælpe disse problemer, hvilket hovedsageligt kan tilskrives mejerisektorens kommunikationsindsats omkring probiotika; levende mikroorganismer, der kan tilføjes kosten og derigennem hjælpe på fordøjelsen. I brød- og kageindustrien anvender vi oftest fibre i denne sammenhæng.

Løsning: Vi har indgået et samarbejde med Fugeia om at udvikle nye brødtyper, som gavner fordøjelsen. Fremfor probiotika anvendes prebiotika, der er et godt alternativ, da det kan modstå bagningen og ikke kræver specifik opbevaring. Prebiotika er fødevareingredienser, som kan gære, og som fodrer de probiotika, der allerede findes i menneskets fordøjelsessystem.

Lavt fedtindhold

Trend: Den globale fedmeepidemi har medført en vækst i markedet for slanke- og fedtfattige produkter. Forbrugerne bliver mere og mere opmærksomme på vægtproblemer og søger løsninger via deres kost. Næringsinformationerne på emballagen bliver studeret nøje og er blevet en væsentlig faktor i købsbeslutningen.

Løsning: Vi har lanceret Puraslim, der er et alternativ til traditionelle fedtstoffer, og som giver mulighed for at reducere fedtindholdet i brød og kager.

 

Mindre salt

Trend: Specielt i brød kan et reduceret saltindhold potentielt udgøre en væsentlig forbedring af folkesundheden, da produkter fra denne kategori generelt bidrager med 38% af forbrugerens daglige saltindtag. EU lovgivning pålægger endvidere en 16% reduktion af saltindholdet i alle fødevarekategorier. Brød og kager med reduceret saltindhold er altså et relevant punkt på dagsordenen i Europa og resten af verden følger sandsynligvis efter.

Løsning: Vi har lanceret Nabucco som en del af Sapore serien: naturlige surdejsfremmende saltagtige smagsvarianter, der gør det muligt at reducere saltindholdet i produktet.

 

Enkelhed

Trend: Trenden med at holde det enkelt har medført en fornyet interesse for autentiske ingredienser og produkter, som i sig selv er sunde. Forbrugerne er absolut mere skeptiske overfor fødevarer, der hævder at tilbyde øjeblikkelige fordele, men fødevarer med mere alment kendte fordele som brød, frugt, grønsager og mælk får en mere fremtrædende rolle i ”sundhedsbegrebet”.

Løsning: Vi har et stigende antal produkter, som imødekommer denne trend.

Enkeltpakket

Trend: Flere og flere produkter bliver pakket ind enkeltvis, så de er nemmere at tage med og spise på farten.

Løsning: Puratos kan hjælpe dig med at udvikle praktiske enkeltportions produkter. Vi har også en lang række løsninger, der forlænger produktets friskhed.

Eksklusivitet og autenticitet

Trend: Selvforkælelse har fået en renæssance, og derfor vinder fødevarer i den dyre prisklasse også større indpas. Det ses bl.a. på den stigende interesse for lokalt-dyrkede ingredienser samt forbrugerens velvilje til at betale ekstra for lokale fødevarer.

Løsning: Belcolade Collection-serien indeholder de mest delikate, originale og økologiske chokoladevarianter, som hver især har en meget specifik og unik smag.

Smag

Trend: Smag men også tekstur og duft er fortsat vigtige elementer i fødevareinnovation. Mere end 90% af forbrugerne mener, at smag er den væsentligste årsag til et genkøb af en fødevare.

Løsning: Vi har udviklet en lang række surdejsprodukter med inspiration fra hele verden, hvor hver surdej afspejler dens oprindelige trend, smag og traditioner.