Præbiotika

Præbiotika er fødevareingredienser, der skaber fordelagtige omgivelser for "gode bakterier" og mindre gode omgivelser for "dårlige" bakterier. Disse ikke-fordøjelige fibre fermenterer i tyktarmen, hvilket resulterer i en lavere pH, der er fremmer god maveflora.
Præbiotika hjælper på denne måde med at opretholde en sund bakteriebalance i fordøjelsessystemet. En sund fordøjelse er vigtig, da den har mange funktioner i kroppen:
  • Stofskifte
  • Næringsmæssigt
  • Beskyttende
Formålet med præbiotika er:
At fremme en sund tarmflora, opretholde integriteten af cellevægen i tyktarmen, samt forbedre optagelse i tarmen og holde tarmfloraen vedlige. 

Præbiotika har et enormt potentiale, indenfor ernæringsmæssig sundhed, og der er stadig stigende dukumentation for deres gavnlige virkning. De kan kombineres med probiotika (levende mikroorganismer, der indeholder ""gode bakterier"", der findes naturligt i mad som f. eks. yoghurt) for at skabe en symbiose.
Præbiotika har et enormt potentiale, indenfor ernæringsmæssig sundhed, og der er stadig stigende dukumentation for deres gavnlige virkning.