En bedre planet: Puratos' resultater fra 2022 og fremefter

31 maj 2023

Article
Planet

Puratos har forpligtet sig til at føre an, som en bæredygtig leverandør indenfor bageri-, konditori- og chokoladeindustrien. Vi prioriterer bæredygtighed, sundhed og velvære og innovation rigtig høj og ønsker at levere ekstraordinære produkter og løsninger til vores værdsatte kunder. Med et klart fokus på vores forpligtelser over for dig og fremtidige generationer, har vi opnået betydelige milepæle i 2022 og fortsætter med at stræbe efter en mere bæredygtig fremtid.

Puratos' vej til at blive CO2 neutral

Hos Puratos ved vi, at det haster med at gribe ind for at løse den nuværende klimakrise. I 2022 opdaterede vi vores klimamål, hvilket forstærkede vores engagement i miljøet. Som en del af denne forpligtelse sigter vi mod at opnå vandbalance i 2030, hvilket garanterer et ansvarligt vandforbrug i hele vores drift. Derudover har vi et mål om at blive CO2-neutrale i 2025 for de varer, der produceres på vores egne fabrikker. 

I jagten på CO2-neutralitet har vi gjort bemærkelsesværdige fremskridt. Vores produktioner i Vietnam, Filippinerne og Østrig har opnået CO2-neutralitet og opnået CO2-NEUTRAL-certificeringen fra Vinçotte i henhold til den internationale PAS 2060-standard for CO2-neutralitet. Desuden er vores Chocolanté 60 dages-produkt i Vietnam blevet vores første kulstofneutrale chokolade med en omfattende tilgang, der omfatter alle trin i processen, fra råmaterialetransport til fremstilling, affaldshåndtering, emballering og kundetransport.

Fornyelse af vores produktioner og CO2-neutrale certificeringer i Vietnam, Thailand og på vores chokoladefabrik i Brasilien, viser at vi føler os forpligtet til at reducere vores CO2-fodaftryk. I 2022 opnåede vi en reduktion på hele 35 % i CO2-udledning genereret af vores direkte drift sammenlignet med 2016, hvilket bragte os tættere på vores mål om at blive CO2-neutrale. I øjeblikket kommer 90 % af vores elektricitet fra vedvarende kilder, og vi har sat gang i flere initiativer for at øge dette yderligere. Vi har installeret 57.000 m² solceller på vores fabrikker i 22 lande, hvilket svarer til 12 fodboldbaner. I 2022 plantede vi desuden 215.000 træer i Filippinerne, Vietnam, Mexico, Papua Ny Guinea, Elfenbenskysten og Uganda.

I 2022 påbegyndte Puratos en ekstraordinær mission: at skabe den første CO2-neutrale belgiske chokoladefabrik. Dette imponerende projekt sætter en ny standard for bæredygtighed i chokoladeindustrien.

Vi arbejder hårdt på CO2-neutralitet, med fokus på energieffektivitetsprojekter, vedvarende energiudnyttelse og ved plantning af træer i vores forsyningskæde.

Ansvarlig vandforsyning

I 2022 reducerede vi også vores vandforbrug pr. produceret ton med 3 %, hvilket resulterede i en betydelig stordriftsfordel på 57.000 m³ om året, svarende til cirka 23 olympiske svømmebassiner. Vi anerkender, at ansvarlig vandforsyning er afgørende, og derfor investerede vi for nylig 1,8 mio. EUR i syv spildevandsrensningsprojekter verden over, hvilket sikrer banebrydende vandbehandling i Mexico, USA, Spanien, Italien, Belgien, Malaysia og Indonesien.

Genopbyggende landbrug

Hos Puratos ønsker vi at være med til at forvandle landbruget til en mere bæredygtig fremtid. Vores samarbejde med landmænd og landbrugsorganisationer er kernen i dette engagement, da vi aktivt støtter deres regenerative landbrugsinitiativer. Ved at trække på vores omfattende videnskabelige viden og ekspertise inden for landbrugs- og fødevareindustrien, stræber vi efter at skabe meningsfuld værdi og fremskynde fremskridtene inden for det bæredygtige landbrug. Sammen kan vi sørge for en positiv indvirkning på miljøet, fremme biodiversiteten, genoprette jorden og dyrke en sundere og mere bæredygtig verden i de kommende generationer.

Minimering af spild og skift til bæredygtig emballage

Hos Puratos forstår vi vigtigheden af bæredygtig emballage. For at minimere vores miljømæssige fodaftryk, har vi foretaget adskillige investeringer, for at gøre 100 % af vores emballagematerialer genanvendelige eller klar til genbrug inden 2025. Med fokus på affald, reduktion af engangsemballage, genbrug af materialer og introduktion af genbrugsklare løsninger, har vi opnået en imponerende milepæl. I øjeblikket er over 90 % af vores emballagematerialer, inklusive primær, sekundær og tertiær emballage, genanvendelige eller klar til genbrug.

Måling af påvirkning og forandring

Hos Puratos sørger vi for, at vores engagement udmønter sig i meningsfuld effekt. Det er grunden til, at vi aktivt måler virkningen af vores ingredienser og produkter ved hjælp af Life-Cycle Assessment (LCA) metodologi. Ved at evaluere det komplette miljømæssige fodaftryk af vores og vores kunders produkter, giver vi fødevareaktører og producenter bageri-, konditori- og chokoladeingredienser og -opskrifter, som har vist sig at have en mindre negativ indvirkning på planeten. For eksempel har vores plantebaserede bagerløsning, Sunset Glaze, en miljøbelastning som er 2,5 gange mindre end en almindelig æg vask. 

Puratos' bæredygtighedsmål og forpligtenser overfor dig og de fremtidige generationer, har fået os til at opnå interessante milepæle i 2022. Fra at stræbe efter CO2 neutralitet og vandbalance til at fremme bæredygtig emballage og måle miljøpåvirkningen, er vi førende inden for bæredygtig praksis. Vores dedikation til bæredygtighed, sundhed og velvære og innovation adskiller os, som en af de bedste virksomheder i fødevareindustrien. Sammen med vores kunder, leverandører og partnere arbejder vi for en bedre planet og former en lysere og mere bæredygtig fremtid for kommende generationer.

Tag med os på denne virkningsfulde rejse og oplev den positive forskel, Puratos bringer til bageri-, konditori- og chokoladeingrediensindustrien.