Belgisk Chokoladekage med hindbær

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kage

Alle ingredienserne køres sammen med spatel ved medium hastighed i 5 min. Vejes af på 1000 g og smøres ud som rouladebunde på silikonepapir. Bages ved 180 °C i 10-12 min.

Hindbærkompot

Klar til brug.

Karamelcreme

Klar til brug.

Chokolademousse

Letpisk Whippak sammen med fløde. Husblas udblødes. Sukker og æggeblommer piskes luftige. Mælken varmes til 80 °C og hældes langsomt og under omrøring over æggesnapsen. Genopvarm cremen til 85 °C og tilsæt den udblødte husblas. Hæld cremen over chokoladen gennem en sigte. Lad chokoladecremen afkøle til ca. 30 °C inden den letpiskede fløde vendes rundt i cremen af et par omgange.

Glaze

Mælk og glukose varmes op til 80 °C og hældes over chokoladen og den udblødte husblas. Blend cremen og tilsæt Miroir Classic Neutral. Fortsæt med at blende til glazen er helt glat og uden luftbobler. Glazen anvendes ved 35-40°C.

Info

Kompleksitetsniveau:  

Kagens opbygning: En kagering ø16 cm fores med plasticbånd. Kagebundene udstikkes ø14 cm. En bund lægges i de forede forme og formen fyldes 1/3 op med mousse. Ovenpå fyldes 70 g Topfil Hindbær, 30 g Deli Karamel og endnu en kagebund. Til slut fyldes kageringen helt op med mousse og smøres galt. Kagen sættes på frost inden de overhældes med den lune glaze. Dekorer med chokoladepynt og evt. friske hindbær.