Ingen kan ignorere det presserende behov for at reducere vores globale miljøaftryk. Klimaforandringer, intensiv fødevareproduktion og skadelige emissioner er blot nogle af de mange udfordringer, vi skal tackle. Bevidstheden vokser også hos os, hos vores kunder og hos forbrugerne.

Det er derfor, Puratos har taget hul på det ambitiøse “Mission to Mars”-program, hvor vi forestiller os, at fremtidige bosættere på Mars har adgang til sunde og næringsrige bageriprodukter. Programmet omfatter etableringen af et banebrydende forskningsprogram og FoodTech-centeret, PuraDome, hvor vi bruger planeten Mars’ barske forhold som en ekstraordinær inspirationskilde.

Vi tror på, at vores opdagelser under dette eksperiment vil føre til fantastiske, innovative anvendelser og hjælpe os med fortsat at levere sunde, næringsrige og velsmagende fødevarer til livet på Jorden i fremtiden. Gennem banebrydende videnskab og nye teknologier vil vi hjælpe vores kunder med at udvikle deres forretning på en mere bæredygtig måde ved at skabe en samlet positiv indvirkning på hele produktionskæden for brød, kager og chokolade.

Bidrager til en bedre fremtid på Jorden

Dyrk hvede med mindre vand

 
Med mindre regn og mere tørke er vandforbruget under pres. Med vores hermetisk lukkede system og vertikal landbrug tror vi, at vi kan dyrke hvede med kun en brøkdel af det vand, der normalt kræves. Denne teknologi kan også anvendes i tæt befolkede områder på Jorden, hvor landbrugsjord ikke altid er tilgængelig, eller i regioner med ekstreme temperaturer.
Wheat

10 gange så effektiv

Reduceret brug af kvælstof og gødning

 
I dag tilfører landmænd næringsstoffer til deres marker i form af gødning, som giver afgrøderne det kvælstof og fosfor, de har brug for. Men når kvælstof og fosfor ikke udnyttes fuldt ud af de voksende planter, kan de gå tabt fra markerne og påvirke luft- og vandkvaliteten negativt. Vi tror på, at vi kan være 10 gange mere effektive og reducere brugen af kvælstof og andre gødningstyper.

5-6 gange på samme sted

Hurtigere høsttid og højere udbytte

 
I SpaceBakery vil vi kunne undersøge og optimere planters vækstbetingelser. Dette kan føre til hurtigere høst, større udbytte og en mere kvalitativ afgrøde med mere effektiv udnyttelse af næringsstoffer og uden tab forårsaget af insekter eller plantesygdomme.

Bestøvning via nanodroner

 
Hvede formerer sig kun ved hjælp af vind, hvilket er let at simulere i et lukket miljø. Men bølgelængden af lyset i containerne gør det umuligt for bier at se farver og finde pollen i de blomstrende afgrøder. Derfor vil vi undersøge brugen af nanodroner til bestøvning. Vi håber bestemt, at bier aldrig bliver udryddet, da det kunne betyde menneskehedens undergang – men måske kan nanodroneteknologi hjælpe vores bier med at overleve i fremtiden.

Optimér energiforbruget

 
For at bruge energi på den mest effektive måde vil vi undersøge potentialet i at bage brød ved hjælp af mikrobølgeteknologi og ohmsk opvarmning. Vi vil udforske, hvordan vi kan genanvende de biprodukter, vi skaber – såsom halm, avner og klid – for at eliminere spild og bidrage til en cirkulær økonomi med kontinuerlig ressourceudnyttelse.

Hos Puratos tror vi på, at succesfulde samarbejder kan drive væksten af ‘Mission to Mars’-programmet og samtidig skabe enestående fordele for Jorden. Vær med i vores engagement for en bedre og sundere planet.

Vores forpligtelser overfor dig og fremtidige generationer

Vi er dedikerede til at skabe en positiv indflydelse på samfundet, og vi tager ikke let på dette store ansvar. Med vores forpligtelser over for dig og fremtidige generationer er vi dedikeret til en holistisk driftsmodel, en der er bæredygtig, respektfuld og afbalanceret.

Planeten

Vi ønsker at spille en ansvarlig rolle i den globale udfordring ved klimaændringer