Vi er stolte af at bevare arven inden for bagning og chokoladefremstilling.

Hos Puratos forstår vi innovationens kraft. Vi tror også på at bevare de traditionelle måder at fremstille brød og chokolade på. Ved at forene innovation med tradition kan vi tilbyde dig det allerbedste.

Vores passion for natur, autenticitet og mangfoldighed har ført til skabelsen af vores Surdejsbibliotek. Det er det ultimative bevis på brødtraditioner og hjælper med at bevare den ældgamle kunst af naturlig fermentering. Med samme passion arbejder vi for at bevare arven fra belgisk chokolade.

Brød

 

Studiet af brødets historie og dets mange anvendelser verden over har givet os den viden, vi behøver for at tilbyde dig – forbrugeren – det bedste af dette produkt. Men surdejens historie er så rig, at vi ikke ønskede at beholde den for os selv! Derfor besluttede vi at skabe “Maison du Levain” (Center for Brødets Smag), hvor besøgende kan opleve fortiden, nutiden og fremtiden for surdej på egen hånd.

Chokolade

 

Uforlignelig i smag – belgisk chokolade har en særlig plads i vores hjerter, da Puratos faktisk blev grundlagt i Belgien. Derfor ønsker vi at fortsætte den tradition, der har gjort belgisk chokolade berømt over hele verden. Belcolade har produceret chokolade i Belgien i 30 år og bruger kun de fineste råvarer og den belgiske metode til chokoladeproduktion. Belcolade anvender ingen anden fedt end kakaosmør og kun naturlig vanilje. Resultatet er, at Belcolade-chokolade har en særlig, karakteristisk smag, som klarer sig rigtig godt i forbrugertests.

I 2008 erhvervede Belcolade 60 hektar jord i Chunca (tidligere Tikul) i Yucatán, Mexico, hvor vi plantede criollo – en af de ældste, sjældneste og fineste kakaosorter, der nogensinde har eksisteret. Der findes fem gamle kakaosorter i Mexico, som vi ønsker at bevare ved hjælp af en model, der minder om den, vi har brugt til vores Surdejsbibliotek. Derfor har vi opført traditionelle maya-hytter på området, som bruges til at huse en samling af disse oprindelige sorter. Vi har også som mål at plante mere end 300.000 træer (66.000 er allerede plantet) for at skabe et vildtreservat og yderligere bidrage til beskyttelsen af det lokale miljø og biodiversitet – samt bevare den værdifulde kakaohistorie.

Puratos samarbejder med Choco-Story-museerne for at fortælle historien om kakao og forklare, hvordan bønnerne bliver til chokolade. Dette er endnu en fantastisk måde at promovere vores verdensklasse belgiske chokolade på. Der er allerede ti museer åbne i Brugge, Bruxelles, Paris, Colmar, Prag, Pruhonice, Uxmal, Valladolid, Playa del Carmen og Beirut.

Bedre liv

Puratos sætter altid mennesker først. Vi balancerer innovation med tradition for at sikre en overlegen kvalitet, der aldrig går på kompromis med vores værdier – og vi gør en ekstra indsats for at dele vores succes med dem, der følger os på rejsen.

Læs mere

Fællesskaber

Vi arbejder i harmoni med de fællesskaber, vi er en del af: Vi stræber efter at sikre en sikker og stabil indtjening for kakaobønder verden over og investerer i at tilbyde livsforandrende uddannelsesmuligheder gennem vores Bakery Schools.

Læs mere