Center for Bread Flavour

I flere år har Puratos udført dybdegående forskning i, hvordan mennesker verden over oplever smagen af færdige produkter, især brød.
For at opnå større indsigt i brødsmag og fermentering har vi åbnet Center for Bread Flavour.

Center for Bread Flavour, som ligger i Saint Vith i Belgien, kombinerer vores ekspertise inden for smag, aroma, fermentering og brødparring for at vise, hvordan smag påvirker både smagsoplevelsen og teksturen i brød.

Missionen for Puratos Center for Bread Flavour

Vi ønsker at være det foretrukne sted, hvor bageribranchen, forskere og Puratos-medarbejdere mødes for at dele erfaringer og best practices inden for smagsudvikling og fermenteringsteknologi. Vores mål er at samarbejde om at skabe ny viden – samtidig med at vi udvikler færdige produkter med en smag, der overgår fantasien.

Missionen for Puratos Center for Bread Flavour

Surdejsbibliotek

Intet demonstrerer vores engagement i brødfremstilling bedre end Puratos Surdejsbibliotek. Surdejsbiblioteket er en del af Center for Bread Flavour og har til formål at bevare surdejens biodiversitet, beskytte surdejens kulturarv og fastholde bagerfaglig viden. Det er det første af sin slags i verden.

Idéen er enkel, men vigtig: Hvis en bager ønsker at opbevare en surdejsprøve sikkert, kan den afleveres til biblioteket, hvor vi analyserer indholdet og identificerer den præcise sammensætning og ingredienser. Når prøven er sikkert opbevaret i biblioteket, kan den holdes i live og vedligeholdes i mange år fremover.

Vi er glade for at kunne sige, at biblioteket nu rummer en unik samling af surdeje fra bagere over hele verden. Samlingen har bidraget til identifikationen af mere end 700 gærtyper og over 1.500 varianter af mælkesyrebakterier.

Hvis du ønsker at lære mere om Center for Bread Flavour eller bidrage til at videreudvikle verdens smagsarv, så kontakt os endelig.

Virtuel rundvisning

Tag på en virtuel 360° rundvisning i vores Surdejsbibliotek.