Top 4 over de bedste sommersmag skal glæde forbrugerne i 2024

28 maj 2024

Artisans
Hype & Trend Signal
Chocolate
Retail
Cross-category
Foodservice
Industry
Bakery
Patisserie
Hospitality

Sommeren 2024 tegner til at blive en sæson med innovative og forfriskende smagsvarianter, der imødekommer skiftende forbrugerpræferencer. Vi har brugt onlinesamtaler og søgninger til at analysere, hvilke smagstendenser, der former markedet og bør være på radaren hos produktudviklere og professionelle konditorer. Fra blomster til tropiske lækkerier, her er hvad der er varmt denne sommer.

1. Blomster

Tænk på: mælkebøtte, rose, lavendel, kamille og appelsinblomster

Forbrugerne er betaget af blomsternes delikate og aromatiske profiler. Disse smagsvarianter har været trend i drikkevarekategorien i lidt længere tid og skaber nu bølger i fødevareindustrien.

Især forbrugere i USA, Storbritannien og Spanien kan tilsyneladende ikke få nok af blomstersnacks, men interessen stiger særligt højt i Canada.

Mælkebøtte, ferskenrose og appelsinblomst leder forandringen som de blomstersmage, der sætter gang i online debatten:

  • Mælkebøttespidser i Storbritannien, Bahrain og Malaysia. Den jord- og urteagtige smag kommer oftest fra te gennemsyret af blomsterbladet, som er delikat og sød. Ristet mælkebøtterodte er fed med røgfyldte, toasty noter.

  • Ferskenrose i Canada, Frankrig og Australien. Kombinationen af ​​sød og delikat hvid fersken og duftende, blomstrede rosenblade har vist sig at være enestående.

  • Appelsinblomster i Canada, Italien og Frankrig. Denne søde, citrus- og blomsteragtige smag har længe været brugt i Middelhavet og Mellemøsten, men breder sig nu over hele verden.

 Vi fik øje på nogle anvendelser af blomstertrenden allerede i foråret. Chokoladefirmaet Raaka udgav en Botanical Collection i et begrænset oplag, som indeholdt en beroligende kamille-lavendelbar. I Japan udgav te firmaet Itohkyuemon en treat menu inspireret af hortensia-blomster. Hortensia isen består af matcha-is og hortensia bladformede småkager og blåbær.

Ifølge Innova Market Insights kommer blomsternes popularitet fra deres aura af sundhed og relation til bæredygtighed. I en af ​​deres nylige undersøgelser sagde næsten halvdelen af ​​globale forbrugere, at de ser fødevarer med urte- eller blomstersmag som værende godt for deres helbred. Hele to ud af tre forbrugere opfatter botaniske ingredienser som generelt mere bæredygtig. Ikke underligt, at 1 ud af 3 forbrugere søgte efter flere blomstersmag i deres mad og drikkevarer i 2023, hvis de mener, at de er gode for både deres velvære og planeten. De hurtigst voksende blomstersmage fra 2018 til 2023 omfatter ifølge Innova kamille (33 %), ferskenblomst (23 %) og kaprifolier (19 %). Så selvom blomstertrenden vil være enorm denne sommer, beviser disse data, at disse smagsvarianter også har et langsigtet potentiale

2. Tropiske eskapader

Tænk på: passionsfrugt, guava, ananas, dragefrugt og kokosnød

Især om sommeren tørster vi alle efter at smage af det eksotiske paradis i vores hverdag. Ikke underligt, at tropiske smage fortsætter med at dominere mad- og drikkevareindustrien denne sommer. Forbrugere fra USA, Brasilien, Storbritannien, Spanien og Indien er især glade for snacks med tropisk smag, men tendensen er størst i Mexico, Australien og Canada. To kombinationer er førende: passionsfrugt & guava og ananas & kokosnød, som tilbyder livlige og eksotiske smage, der får forbrugerne til at drømme om fjerne strande eller lækre jungler.

  • Passionsfrugt & guava øger forbrugernes interesse, specielt i Indien, Malaysia og Singapore. Den syrlige, søde passionsfrugt er en perfekt kombination med den mildere guava, hvis tropiske smag minder om pære og jordbær.

  • Ananas & kokos er specielt interessant for forbrugerne i Nigeria, Indonesien og Malaysia. Den cremede og nøddeagtige smag af kokos passer perfekt til den lyse, syrlige sødme af ananas, hvilket skaber en forfriskende tropisk kombination, der minder om en piña colada.

Det tropiske tema kan allerede findes på Starbucks' sommermenu. Den nye Pineapple Cloud Cake består af en let og luftig kage toppet med ananascreme og hele ananas frugtstykker. Pineapple Cloud Cake toppes også med en sød glasur. En anden lancering er den nye Orange Cream Cake Pop, som er en cremet appelsinkage lavet med smørcreme og dyppet i en hvid chokoladeglasur med et flot og sødt appelsinskivedesign på ydersiden.

I wienerbrød er disse dristige tropiske smage ofte parret med hvid chokolade. Dens cremede, smøragtige smag og tekstur komplementerer de søde og ofte syrlige noter af frugter som mango, ananas og passionsfrugt, hvilket forstærker kombinationens overordnede rigdom. Bageri cafe NO 10 Coffee anvender dette lækre mix på sin cubed croissant, der er fyldt med en hvid chokolade passionsfrugtcreme og toppet med smeltet hvid chokolade og tørrede blomster.

3. Krydret fusion

Tænk på: mango & chili, appelsin & ingefær og jordbær & peber

Den swicy – ​​ sweet and spicy – madtrend fortsætter ind i sommeren med en bølge af krydrede frugtfusionssmage i bageri, wienerbrød og chokolade. Forbrugerne søger modige og eventyrlige smagsvarianter, især i Indonesien og Canada, mens vi ser vækst i antallet af onlinesamtaler om disse smagsvarianter i Australien og Storbritannien, men I andre lande er søde og krydrede kombinationer også populære:

  • Mango & chili vokser i Spanien, Canada, Indien, Thailand, Malaysia og Storbritannien. Denne kombination har længe været populær i Latinamerika, hvor mangonada-desserten består af mangosorbet og chamoy, afsluttet med et drys af stærkt chilipulver. 

  • Appelsin & ingefær vokser i USA, Canada, Nigeria. En vinder ​​fordi appelsinens lyse, citrusagtige sødme komplementerer og balancerer de varme, krydrede noter af ingefær.

Krydret mad er perfekt til sommeren, fordi når man spiser brændende mad kan det hjælpe din krop med at køle ned. Kombinationen af ​​krydderier med frugter gør den endnu mere forfriskende på en varm dag. Men denne smagskombination tilbyder forbrugerne noget nyt og interessant at prøve. Ifølge vores seneste globale forbrugerundersøgelse, Taste Tomorrow, leder 60 % af forbrugerne efter nye oplevelser inden for fødevarer, og yderligere 65 % af forbrugerne verden over, prøve nu kombinationer af smag, som i starten er usædvanlige. Samspillet mellem sødt og krydret i en mango chili macaron kradser perfekt.

Insomnia Cookies passer perfekt ind til disse forbrugerbehov. De udgiver en masse småkager i begrænset oplag i interessante smagsvarianter, der giver folk chancen for at opleve noget unikt. Dette forår tilbød de Cornbread Filled Deluxe cookie. En plantebaseret småkage fyldt med jordbærsyltetøj, dyppet i varm honning for at skabe en virkelig interessant og overbærende dessert eller snack, helt i tråd med den nylige swicy hype. 

4. Urteinfusioner

Tænk på: blåbærbasilikum, ananasmynte, citronlavendel og appelsinfennikel

Da forbrugerne leder efter forfriskende og unikke smagsvarianter, vil urteinfusioner også gøre en stærk indvirkning denne sommer, hvor smage som blåbærbasilikum og citronlavendel fører trenden. Disse kombinationer giver et forfriskende twist på traditionelle smagsvarianter, der appellerer til forbrugere, der leder efter smagsvarianter, de ikke har prøvet før. Urte smagstendensen er særlig stor i USA, Storbritannien, Indien, Canada og Rusland. Men vi ser også en stigning i onlinesamtaler omkring denne smag i Canada, Brasilien og Storbritannien. De mest populære urteparringer er:

  • Blåbærbasilikum har øget forbrugernes interesse, specielt i USA, Storbritannien og vokser i Indien. Produkter som blåbærbasilikumstærter og drikkevarer vinder frem og tilbyder en sofistikeret og forfriskende mulighed for sommermenuer.

  • Citronlavendel ser vi specielt øget forbrugerinteresse for i Canada, Montenegro, Frankrig og vokser i USA og Indien. Denne beroligende blanding er ideel til desserter og tilbyder en beroligende og duftende oplevelse.

Hvis du ønsker at prøve urteinfusionstrenden, er der mange kombinationer at prøve, såsom appelsinfennikel, grapefrugtrosmarin og ananasmynte. Men vov dig også udenfor frugter, for smagssammensætninger som honningtimian, kaffekardemomme og karamelsalvie fungerer også perfekt. TikTokker Olivia Lam kombinerede citron og basilikum med olivenolie for at få nogle elegante madoplevelser, hvilket også er en dejligt urtemæssigt parring.

Vær den første til at høre om nye madtrends

Året rundt deler vi den seneste forbrugerindsigt, kommende bageri, kager, wienerbrød og chokolade trend og smagstendenser på Taste Tomorrow.com. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at være på forkant.

Related Articles