5 spændende eksempler på den søde og salte trend inden for bageri og konditori

24 jun. 2024

Artisans
Chocolate
Retail
Cross-category
Foodservice
Industry
Bakery
Patisserie
Trend
Trend Updates

Fødevaremærker skubber grænser for at levere stadig mere modige og multidimensionelle smagsoplevelser, for at fascinere eventyrlystne forbrugere. Mange af disse banebrydende innovationer samler søde og salte smage. Scallion latte beviser at der ingen grænser er, når det kommer til disse smagsinnovationer. Denne virale drink har fået mere end 40 millioner indlæg på TikTok! Den kombinerer en sød og cremet latte med skarpe, krydrede spidskålsringe. Men i bageri- og konditorisektoren er der også mange spændende eksempler at finde, lige fra afprøvede ahornbaconbidder til mochi med picklesmag.

Hvorfor er søde og salte smage er populære?

Sammensmeltningen af ​​søde og salte smage i bageri og konditori trender på grund af forbrugernes stigende ønske om unikke og komplekse smagsoplevelser. Ifølge vores seneste globale Taste Tomorrow forbrugerundersøgelse, leder 67 % af forbrugerne efter nye og spændende smagsvarianter i deres madvalg. Denne tendens er også drevet af gourmetmadkulturens voksende popularitet, hvor kombinationen af ​​søde og salte elementer er mere almindelig. Tænk bare på grøntsagsdesserter på eksklusive restauranter. 

Derudover har sociale medieplatforme, som Instagram og TikTok, forstærket appellen af ​​visuelt slående og innovative fødevarer, hvilket gør disse hybrider til et hit blandt både madentusiaster og influencers. Det er næsten ligegyldigt, om fødevarer og drikkevarer såsom spidskålkaffen faktisk er velsmagende, for prøver af ​​sådanne produkter giver et meget underholdende indhold på sociale medier. Så den søde og salte trend er både trending for dens spændende smag og for dens chokværdi, for at de kraftfulde mærkelige kombinationer skal gå viralt online.

Fem produkter, hvor du støder på et sødt og et krydret element:

1. Maple Bacon Donut

TMaples bacon donut fra håndværksbageren Doce Donut Co. indkapsler perfekt den søde og salte trend. Du kan se dette som en indgangsvinkel til anvendelse af denne smagstrend. Donuten kombinerer den rige sødme fra ahornsirup med den røgede, salte smag af sprød bacon. Resultatet er en kompleks og overbærende smag, der balancerer cremet ahornfrosting med sprøde, krydrede baconstykker på toppen. 

TMaples bacon donut doughnutsen fungerer godt, fordi forbrugerne ofte allerede kender smagskombinationen fra forskellige (hjertelige) applikationer, så at prøve denne snack er kræver ikke en stor indsats. Det samme gælder for honning havsat croissanter og saltede karamelkringle cookies. De søde og salte smage er afprøvet og pålidelige.

  2. Karamelliserede løgkammerater

IDet er ikke kun søde applikationer, der får et velsmagende twist, trenden virker også den anden vej rundt. I chips, popcorn og salte snacks ser vi en masse smag, der tilbringer noget sødme. Karamelliseret løg, balsamicoeddike, honning eller mango er populære muligheder i øjeblikket.

De karamelliserede løg chips fra 34 Degrees er en glutenfri snack, der har ost som deres vigtigste ingrediens. Den velsmagende ost suppleres af den rige, søde og fyldige smag af karamelliserede løg. Når løg karamelliseres, frigives deres naturlige sukkerarter, som gennemgår den såkaldte Maillard-reaktion, hvilket resulterer i en dyb gyldenbrun farve og en kompleks, let sødlig smag.

 

Mad lavet af mad

LÄRABAR er et eksempel på et brand, der tager denne tendens til sig og promoverer sig selv med sloganet "mad lavet af mad". For at holde det rent og enkelt bruger de kun 2 til 9 ingredienser pr. produkt til deres plantebaserede barer, korn og brownies. De angiver endda antallet af ingredienser på forsiden af ​​deres emballage for at være gennemsigtige over for forbrugerne. Som en del af deres madlavet-af-mad-ideologi bruger de ingen kunstige sødestoffer eller smagsstoffer, og GMO-ingredienser er også et no-go. Alt sammen for at forsikre forbrugerne om, at LÄRABAR er et sundt og sikkert valg.

3. Pickle Mochi is

Smagen af pickles/syltede agurker, er blevet noget af sensationen blandt unge foodies. Pickles er overalt i øjeblikket. I 2023 rapporterede Grub Hub om en forbløffende stigning på 89 % på ordrer med syltede produkter. Yelp-data viser, at onlinesøgninger efter fødevarer med picklesmag er steget 55 %. Ikke mindre end 69 % af forbrugerne rapporterer, at de kan lide eller elsker pickles, fastslår Datassential. At være en elsker af pickles bliver brugt som et personlighedstræk. Folk shopper endda efter pickles trøjer, hatte og tilbehør, da Etsy rapporterer en stigning på 41 % i søgninger efter pickle-relaterede varer.

Det er ikke underligt, at produkter med picklesmag dukker op alle steder, lige fra pickle-popcorn og pickle-ketchup og nu til pickle mochi. Denne innovative dessert fra My Mochi kombinerer mochis seje tekstur med den syrlige, krydrede smag af pickles, hvilket skaber en forfriskende og uventet snack. Det er et vidnesbyrd om, hvor langt pickle-manien er nået. Efterhånden som flere mærker fortsætter med at eksperimentere med denne skarpe trend, er det tydeligt, at den ydmyge pickle har ændret sin status som blot tilbehør til at blive et stort smagsfænomen i sig selv.

4.  Donut med dobbelt ost & soltørret tomat

Bageri- og wienerbrødsapplikationer, der kombinerer søde og salte koncepter, er i højsædet. Donuts med dobbelt ost og soltørrede tomater er et perfekt eksempel på sådan et sød og krydret mix-produkt. Det anerkendte britiske surdejs-donut-bageri Crosstown skabte sin første salte donut i samarbejde med Cheesegeek.

Ostedoughnuten – også kaldet Fondue-Nut – består af Crosstowns signatursurdej med soltørrede tomater og derefter afsluttet med en Rutland Red osteglasur, en nøddeagtig Spenwood-ostcreme og toppet med krydrede peanuts. De to britiske oste er udvalgt af Cheesegeek, som er fokuseret på at skaffe landers fineste oste.

TDen syrlige og fyldige ost komplementerer hinanden meget godt. Osten tilføjer en rig, velsmagende dimension til den typisk søde doughnut. Til gengæld står doughnutens bløde tekstur i kontrast til ostens skarphed. Disse salte snacks kan nydes når som helst på dagen, fra morgenmad til en sen aftensnack.

5. Chokoladesurdej, sort hvidløg og kakaosmør

Den prisvindende konditor Joanna Yuen fokuserer på umami-desserter af høj kvalitet, der forener sødt og krydret. Alle desserter i hendes online konditori Otera i Hong Kong har et umami-element i sig. Fra saltet pandan- og citrongræskage til sojasauce karamelkage eller hendes Miso Dark Chocolate Cookies.

En af de mest spændende muligheder er en snack med chokolade surdej, sort hvidlød og kakaosmør. Ifølge hjemmesiden tilbyder den et "underligt, men vidunderligt nyt niveau af lækkerhed". Surdejsbrødet med chokoladesmag serveres med sort hvidløg og kakaosmør, der er beregnet til at blive spist sammen. Sort hvidløg har en unik smagsprofil, der kombinerer søde, salte og syrlige elementer. Den ældningsproces, som sort hvidløg gennemgår, reducerer dets skarphed og resulterer i en blødere og mere kompleks smag, sammenlignet med rå hvidløg. Snacksen bringer ikke bare søde og salte smage sammen, men den forvandler også det mest ydmyge salte måltid – brød og smør – til en gourmet-snack.

Chokoladebarer med velsmagende smag

Søde og salte mixprodukter kan også findes i chokoladekategorien. Især de mere niche-prægede chokoladeproducenter er ikke bange for at prøve ekstraordinære smagsvarianter, såsom en mørk chokoladebar med oliven.

Related Articles