Merveilleux én for to

6 feb. 2023

Recipes
Valentine's Day
Patisserie

Opbygning

  • Kirsebærmarengs
  • Chokolade Chantilly
  • Dekoration

Ingredienser

Metode

1. Kirsebærmarengs

Varm de første 3 ingredienser til 50 °C over vandbad.
Piskes herefter til massen er køletned til stuetemperatur.
Sprøjtes ud som små runde bunde (Ø3 cm) på bagepapir eller måtter.
Drys let med frysetrørrede kirsebær.

Bagetemp: 80°C med åbent spjæld.
Bagetid: 180 min.

2. Chokolade Chantilly

Whippak varmes til 80°C og hældes over chokoladen.
Rør grundigt rundt og lad modne til næste dag på køl.
Piskes til blødt skum (som til Sarah Bernhard).

3. Dekoration

Lav rør med chokoladen (ca. Ø4 cm og H6 cm). Lav halve hjerter med chokoladen evt. tilsat en anelse rød chokoladefarve (eller på chokoladefolie sprayet med rødkakaosmør).

Lad chokoladen krystallisere i mindst et døgn.

Fremgangsmåde

Placér en kirsebærmarengsbund i et chokoladerør.
Sprøjt en smule Topfil Finest Cherry på.
Fyld røret næsten op med Cholade Chantilly og sæt yderligere en kirsebærmarnengs i. Top kagen med Chokolade Chantilly.
Sæt et halvt hjerte på hvert rør og sælg dem enkeltvis – eller sæt to rør sammen med en dråbe af tempereret chokolade.

Drys evt. Med lidt frysetørret kirsebær ovenpå chantillyen til sidst.