Styrkelse af fællesskaber, bevarelse af traditioner og ansvarlige bageri-, konditori- og chokoladeprodukter

30 maj 2023

Puratos er en førende leverandør af bageri, konditori og chokoladeingredienser, som har forpligtet sig til at være med til at skabe en positiv indvirkning på lokalsamfund, og bevare de vigtige traditioner indenfor fra bage-, konditori- og chokoladefremstilling. Med fokus på uddannelse, social udvikling og bæredygtighed er Puratos med til at udvikle industrien ved at styrke individer og beskytte den autentiske og smag, der har forenet generationer.

Forpligtelse til fællesskab: Bagerskoler

Vi tror på, at investering i uddannelse er en effektiv måde at styrke individer og skabe en bedre fremtid. Derfor etablerede vi i 2014 ”Bakery School Foundation” og driver nu bageriskoler i ni lande.

Disse skoler leverer kvalitetsuddannelse til unge mennesker, især dem med dårligt stillede baggrunde, i bager-, konditori- og chokoladesektoren.

Gennem vores bageriskoler tilbyder vi adgang til uddannelse af høj kvalitet i verdensklasse, hvilket sikrer, at studerende dimitterer med de færdigheder de har brug for, for at trives i branchen. Alene i 2022 dimitterede 58 elever fra vores bageriskoler, mens over 300 elever er dimitteret siden projektets start. Vi er også stolte over at have åbnet nye skoler i USA og Libanon i 2022. Vores langsigtede mål er at have 1.000 elever på uddannelsen på permanent basis i 2030, med kontinuerlig etablering af nye bageriskoler hvert år.

Vi stræber efter at skabe livsændrende muligheder for dem med dårligt stillede baggrunde, og hjælpe dem med at frigøre deres fulde potentiale og opnå succes. Ved at skabe en pipeline af dygtige fagfolk, støtter vi ikke kun væksten og udviklingen af industrien, men forbedrer også livet for enkeltpersoner og deres lokalsamfund.

Forpligtelse til fællesskab: Cacao-Trace Program

Vores Cacao-Trace program sætter en ny standard inden for bæredygtigt kakaoindkøb, der fokuserer på fantastisk smag og gavner kakaobønderne og deres lokalsamfund. I modsætning til traditionelle certificeringsprogrammer, der prioriterer kvantitet og udbyttestigning, går Cacao-Trace ud over det, og sætter smagsforbedringer og landmændenes levebrød i højsædet.

Gennem Cacao-Trace leverer tilbyder vi væsentlige ting, såsom landmandstræning, fair priser og diversificering af landmænds produktion og indtægter. Men vi går endnu længere med to unikke funktioner:

  • Fermentering i efterhøstcentre: Vi har fermenteringseksperter i efterhøstcentrene, i nærheden af kakaobønderne. Dette sikrer gæringsproces af højeste kvalitet, hvilket resulterer i konsekvent overlegne smagsoplevelser for chokoladeelskere, samtidig med at det genererer øget indkomst for landmændene.
  • Chokoladebonus: Ud over træning og premium-priser, introducerede vi chokoladebonus-initiativet. For hvert kilo solgt chokolade geninvesteres 0,10 € direkte i kakaosamfundene. Vi anvender fuldstændig gennemsigtighed i denne proces og sikrer, at hver indsamlet euro fordeles i overensstemmelse hermed. I 2022 udbetalte vi en rekordstor chokoladebonus på €2 millioner, hvilket yderligere forstærkede programmets positive effekt.

Gennem Cacao-Trace er vi stolte af at have en positiv indflydelse på 10.784 landmænds liv i syv lande, herunder Filippinerne, Elfenbenskysten, Papua Ny Guinea, Uganda, Cameroun, Vietnam og Mexico. Vi fortsætter med at styrke vores forpligtelse til bæredygtighed og velfærd for kakaobønderne og deres lokalsamfund.

Bevaring af traditioner: surdejsbibliotek og kakaohaver

Vi er dedikerede til at bevare traditionerne indenfor brødfremstilling og belgisk chokolade, og værner om de traditionelle metoder og uforlignelige smag, som er forbundet med disse elskede produkter.

Vores surdejsbibliotek spiller en central rolle i bevarelsen og fornyelsen af naturlige fermenteringsteknikker. Med målet om at registrere 3.500 surdej i vores digitale bibliotek inden 2023, sigter vi mod bedre at forstå surdejens verdensomspændende biodiversitet. Dette projekt sikrer, at traditionelle brødfremstillingsmetoder fortsætter med at trives, tilbyde unikke smage fra forskellige regioner og ærer mangfoldigheden af denne praksis. I dag er 139 surdeje fra 27 lande opbevaret i vores fysiske bibliotek i St. Vith, Belgien, og over 2.700 surdeje fra mere end 2.000 byer rundt om i verden er blevet registreret i vores digitale bibliotek siden september 2016.

Derudover er vi ved at etablere en kakaohave på vores Belcolade plantage i Chunca, Mexico. Dette initiativ har til formål at bevare de fem originale mexicanske kakaosorter og sikre deres kontinuitet og tilgængelighed for fremtidige generationer. Ved at beskytte disse varianter hylder vi kakaoens rige traditioner og dens integrerede rolle i chokoladens verden.

Puratos er mere end blot en leverandør af bageri, konditori og chokoladeingredienser. Vi er en ansvarlig virksomhed, der er forpligtet til at have en positiv indvirkning på de samfund, hvor vi opererer. Gennem vores initiativer som bageriskoler og Cacao-Trace-programmet investerer vi i uddannelse, styrker unge mennesker og støtter kakaobønderne til at skabe en bedre fremtid. Vi er dedikerede til at bevare arv og traditioner, samtidig med at vi omfavner innovation, for at give vores kunder og forbrugere en autentisk og unik madoplevelse. Med fokus på bæredygtighed, kvalitet og social udvikling stræber vi efter at skabe værdi for samfundet og mindste uligheden. Ved at vælge Puratos vælger du ikke kun exceptionelle bageri-, konditori- og chokoladeløsninger, men bidrager også til en bedre verden.

Tag med os på denne rejse, mens vi fortsætter med at gøre en forskel, én lækker bid ad gangen.