Puratos ændrer emballage for en bedre planet og kundeoplevelse

1 mar. 2023

Corporate
Article

Som en førende global leverandør af ingredienser og løsninger til fødevareindustrien, er vi ved Puratos dedikeret til bæredygtighed og ansvarlighed. Vi arbejder hårdt på at sænke det miljømæssige fodaftryk af vores produkter og organisation som helhed.

I tråd med vores mål om at blive en virksomhed med nul-affald på verdensplan inden 2030, tager vi konkrete tiltag for at reducere mængden af engangsplastik og i stedet genbruge emballagematerialer så meget som muligt. 

Som en del af denne forpligtelse vil vi introducere emballager som gør betydelige fremskridt i vores rejse mod en affaldsfri fremtid.

SPRINGet MOD GENBRUGS EMBALLAGE

Efter retningslinjerne fra anerkendte internationale handelsorganisationer, såsom RecyClass, Ceflex og 4evergreen, tager vi et stort skridt fremad og ændrer designet af vores produktemballage, hvilket gør det mere bæredygtigt og mere bekvemt for vores kunder.

Mens mange af vores produktemballagetyper allerede er genanvendelige, såsom de spande, der bruges til vores chokolade- og frugtfyldninger, foretager vi forskellige ændringer af de andre emballagetyper og designer dem, så de også kan genbruges.

  • Skiftet til materialer som kan genbruges

Mange af vores produkter, såsom Belcolade, Smoobees, Softgrain med flere, kommer i fleksible plastikposer. Vi opgraderer disse emballagematerialer til at have en monomaterialestruktur, hvilket betyder, at de er lavet af en enkelt type materiale frem for en kombination af materialer. Dette har en stor fordel: det kan lettere genanvendes, fordi det kan sorteres og behandles på genbrugsanlæg mere effektivt, hvilket reducerer affald på lossepladser og mindsker miljøbelastningen af vores produkter. Derudover kan det være mere omkostningseffektivt for vores kunder at genbruge.

  • Redesignet med tanke på let at kunne genbrug og kundebekvemmelighed

Når det kommer til pulverposer, der bruges til mange bageriblandinger og forbedringsmidler, vil den nye emballage være smart designet til nemt at adskille papir- og polyethylenlagene, hvilket giver mulighed for nemt at genbrug. Dette sikrer, at vores produkter opretholder deres høje niveau af fødevaresikkerhed og produktion, samtidig med at de er bæredygtige.

BÆREDYGTIG PRODUKTIONSPROCES & RÅMATERIALER

Vores nye emballage vil også blive produceret på en mere bæredygtig måde, med færre kemikalier og mindre energi, og være lavet af certificerede bæredygtige råvarer, hvor det er muligt, såsom FSC-certificeret papir, når det kommer til vores meget udbredte pulverposeemballage.

Vi udvikler vores emballage med en række fordele for planeten: 100 % ubleget papir, enkeltfarvet print, op til 70 % reduceret blækforbrug, mindre energiforbrug og reduceret spild. Disse og mange andre ændringer vil væsentligt reducere vores produkters miljømæssige fodaftryk og hjælpe vores kunder med at forbedre deres miljømæssige fodspor. 

FUNKTIONEL INNOVATION

Men vi glemte heller ikke funktionaliteten. Vores nye emballage vil omfatte funktioner som det let åbnede fødevaresikkerhedssystem i vores pulverbaserede ingrediensposer, som hjælper med at garantere hygiejne i fødevareforarbejdningsmiljøer, forhindrer kontaminering under åbning af posen og reducerer madspild. Vores emballageposer designes med tanken på at gøre det nemt at stable på paller uden brug af ekstra bølgepap og let at tømme helt, hvilket også resulterer i reduktion af madspild.

Mange af vores produkter, såsom Sproutgrain og Smoobees, tilbydes allerede denne funktionelle og mere bæredygtige emballage. Denne innovation vil blive udvidet til andre produkter, hvilket bringer os tættere på at nå vores bæredygtighedsmål.

SKIFT UDOVER VORES EGEN EMBALLAGE

  • Skift til ubleget og genanvendt 

For at hjælpe vores kunder med at reducere deres produkters miljøaftryk yderligere, ændrer vi også vores sekundære emballage. Vores produkter vil snart blive leveret i æsker lavet af ubleget papir, udviklet med genbrugspapir og med reduceret blækforbrug.

  • Kraftige og holdbare genanvendelige materialer

Vi anerkender også vigtigheden af at samle eller bruge holdbare genanvendelige materialer i stedet for engangsemballage. Implementerer vil ske på mange markeder rundt om i hele verden. Efter at have modtaget vores produkter i praktisk og sikker emballage, returneres den til genbrug. Genanvendelig emballage kræver færre råmaterialer at fremstille og reducerer derfor CO2 og vores samlede påvirkning på miljøet, hvilket skaber en balance mellem at være bæredygtig og praktisk for dig.

PURATOS ER FØRENDE INDEN FOR BÆREDYGTIG EMBALLAGE

Ved Puratos gør vi store fremskridt i retning af bæredygtig emballage, med fokus på både miljøet og kundens bekvemmelighed. Vores forpligtelse til at gøre alle vores emballagematerialer fuldt genanvendelige eller genbrugelige inden 2025 viser vores dedikation til bæredygtighed og ansvarlig forretningspraksis.

Vi opfordrer vores kunder til at bortskaffe vores produktemballage i overensstemmelse med de lokale sorteringsregler og krav. Lad os sammen flytte planeten i den rigtige retning, ved at reducere mængden af affald, genbruge og genanvende så meget som muligt!