Rugbrød, blødt

Rugbrød er lavet ved at kombinere rugmel med hvedemel. 
Rugbrød er en type af brød lavet med flere proportioner af mel fra rugkorn. Det kan være lyst eller mørkt i farven, afhængig af hvilken type mel der bruges og tilføjelsen af farvemidler og er typisk tættere i tekstur sammenlignet med brød lavet af hvedemel. Det har et højere fiberindhold frem for hvidt brød og er ofte mørkere i farven og stærkere i smagen. 

 

Puratos ingredienser til at lave

Soft'r Calida

Bagemiddel i pastaform til sprøde hvedetyper. Køl 1 dag. Dosering 1-2%

Easy Rye

Forblanding baseret på rugmel og surdej til fremstilling af alle typer rugbrød. Dosering 10% på melmængden

O-tentic Durum

Aktiv bageriingrediens baseret på durumsurdej, med oprindelse fra Italien. Dosering 4 % på melmængden

Sapore Othello

Rugsurdej i pulverform med 200 syregrader oprindelse fra Danmark. Dosering 2-6 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.

Easy Puravita Spekkel 25/100

Forblanding med surdej, soyagrits of solsikkefrø til sprøde brødtyper. Dosering 25 % på melmængden

Easy Kernestykker

Forblanding med bl.a. sesamfrø, havre- og solsikkekerner. Skal iblødsættes 5-20 min inden brug. Dosering 10-50 % på dejmængden

Softgrain Spelt

Speltkerner som er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

Sapore Traviata

Rugsurdej i pulverform med 80 syregrader oprindelse fra Frankrig. Dosering 2-5 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.