Rugbrød, sprødt

Rugbrød er lavet ved at kombinere rugmel med hvedemel. 
Rugbrød er en type af brød lavet med flere proportioner af mel fra rugkorn. Det kan være lyst eller mørkt i farven, afhængig af hvilken type mel der bruges og tilføjelsen af farvemidler og er typisk tættere i tekstur sammenlignet med brød lavet af hvedemel. Det har et højere fiberindhold frem for hvidt brød og er ofte mørkere i farven og stærkere i smagen. 

 

Puratos ingredienser til at lave

Sapore Tosca

Durum hvedesurdej i pulverform med 45 syregrader, oprindelse fra Italien. Dosering 3-5 % på melmængden

Softgrain 5 Grains

Hvede, spelt, rugkerner, solsikke og hørfrø der er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

S500 Actiplus Malz

Bagemiddel i pulverform m/maltstil koldthævede deje, giver ekstra stabilitet . Dosering 3%

Sapore Fidelio

Hvedesurdej i flydendeform med 90 syregrader oprindelse fra San Francisco. Dosering 2-4 % på hvedebrødstyper, 4-8 % på rugbrødstyper.

Softgrain Spelt

Speltkerner som er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

Sapore Aroldo

Mørk rugsurdej i flydendeform med 150 syregrader oprindelse fra Tyskland. Dosering 1-4 % på hvedebrødstyper, 4-8 % på rugbrødstyper.

Sapore Rigoletto

Hvedefordej i pulverform med 20 syregrader oprindelse fra UK. Dosering 2-3 % på melmængden

Sapore Traviata

Rugsurdej i pulverform med 80 syregrader oprindelse fra Frankrig. Dosering 2-5 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.