Pizza

Pizza er et italiensk fladbrød med oprindelse fra de nordiske dele af middelhavet. I det gamle Rom betegnes "panis focacius" som fladbrød tilberedt i ildens aske ("fokus" betyder bålplads på latin). Dette er det originale navn vi bruger i dag. I Frankrig blev denne type brød en luksus vare i middelalderen og kunne laves i en række af forskellige former og arter. Dokumenter fra det 14. og 15. århundrede gjorde det til en slags kage kendt som placenta - tilsyneladende for at undgå at betale skatten på brød på det tidspunkt.

 

Puratos ingredienser til at lave

O-tentic Durum

Aktiv bageriingrediens baseret på durumsurdej, med oprindelse fra Italien. Dosering 4 % på melmængden

Kimo Long A+

Bagemiddel i pulverform til produktion over frost (4-26 uger). Dosering 1-3% på melmængden

O-tentic Origin

Aktiv bageriingrediens baseret på rugsurdej, med oprindelse fra Frankrig. Dosering 4 % på melmængden

Easy Ciabatta

Brødblanding til italienske brødtyper (ciabatta, foccacia, pizza osv.). Dosering 10/90

S500

Bagemiddel i pulverform til sprøde hvedetyper. Køl 1-2 dg. Frost 7 dg. Dosering 1-3%

Easy Kernestykker

Forblanding med bl.a. sesamfrø, havre- og solsikkekerner. Skal iblødsættes 5-20 min inden brug. Dosering 10-50 % på dejmængden

Softgrain Sprouted Rye

Spirede rugkerner som er kogt sammen med rugsurdej. Dosering 10-30 % på melmængden

O-tentic Tutto Pugliese

helblanding til fremstillingen af typisk italiensk Pugliese brød. Saftig gul krumme, og spørg mørk skorpe. Dosering 100 %