Specialbrød

Flerekornsbrød er en type af brød, som er tilberedt med to eller flere kornsorter. Korn der bruges inkluderer bl.a. byg, hør, hirse, havre, hvede og fuld hvedemel. Nogle sorter omfatter spiselige frø i deres forberedelse, såsom hørfrø, quinoa, græskarfrø og solsikkefrø. Forberedelser omfatter bl.a. 7-korn og 9-korns brød. Flerkornsbrød kan forberedes ved at bruge hele, uforarbejdet korn. 

Hele hvede brød eller fuldkornsbrød er en slags brød lavet ved hjælp af mel, der er helt eller delvis formalet af hele eller næsten hele hvedekorn, se hele hvedemel og fuldkorn.

Puratos ingredienser til at lave

S500

Bagemiddel i pulverform til sprøde hvedetyper. Køl 1-2 dg. Frost 7 dg. Dosering 1-3%

Sapore Tosca

Durum hvedesurdej i pulverform med 45 syregrader, oprindelse fra Italien. Dosering 3-5 % på melmængden

Softgrain 5 Grains

Hvede, spelt, rugkerner, solsikke og hørfrø der er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

S500 Actiplus Malz

Bagemiddel i pulverform m/maltstil koldthævede deje, giver ekstra stabilitet . Dosering 3%

Sapore Fidelio

Hvedesurdej i flydendeform med 90 syregrader oprindelse fra San Francisco. Dosering 2-4 % på hvedebrødstyper, 4-8 % på rugbrødstyper.

Softgrain Spelt

Speltkerner som er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

Sapore Norma

Mild hvedesurdej i pulverform med 55 syregrader oprindelse fra Italien. Doserting 2-4 %

Sapore Aroldo

Mørk rugsurdej i flydendeform med 150 syregrader oprindelse fra Tyskland. Dosering 1-4 % på hvedebrødstyper, 4-8 % på rugbrødstyper.