Specialbrød

Flerekornsbrød er en type af brød, som er tilberedt med to eller flere kornsorter. Korn der bruges inkluderer bl.a. byg, hør, hirse, havre, hvede og fuld hvedemel. Nogle sorter omfatter spiselige frø i deres forberedelse, såsom hørfrø, quinoa, græskarfrø og solsikkefrø. Forberedelser omfatter bl.a. 7-korn og 9-korns brød. Flerkornsbrød kan forberedes ved at bruge hele, uforarbejdet korn. 

Hele hvede brød eller fuldkornsbrød er en slags brød lavet ved hjælp af mel, der er helt eller delvis formalet af hele eller næsten hele hvedekorn, se hele hvedemel og fuldkorn.

Puratos ingredienser til at lave

O-tentic Durum

Aktiv bageriingrediens baseret på durumsurdej, med oprindelse fra Italien. Dosering 4 % på melmængden

Sapore Norma

Mild hvedesurdej i pulverform med 55 syregrader oprindelse fra Italien. Doserting 2-4 %

Sapore Othello

Rugsurdej i pulverform med 200 syregrader oprindelse fra Danmark. Dosering 2-6 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.

Easy Puravita Spekkel 25/100

Forblanding med surdej, soyagrits of solsikkefrø til sprøde brødtyper. Dosering 25 % på melmængden

Easy Kernestykker

Forblanding med bl.a. sesamfrø, havre- og solsikkekerner. Skal iblødsættes 5-20 min inden brug. Dosering 10-50 % på dejmængden

Softgrain Spelt

Speltkerner som er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

Sapore Traviata

Rugsurdej i pulverform med 80 syregrader oprindelse fra Frankrig. Dosering 2-5 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.

Sapore Rigoletto

Hvedefordej i pulverform med 20 syregrader oprindelse fra UK. Dosering 2-3 % på melmængden