Specialbrød

Flerekornsbrød er en type af brød, som er tilberedt med to eller flere kornsorter. Korn der bruges inkluderer bl.a. byg, hør, hirse, havre, hvede og fuld hvedemel. Nogle sorter omfatter spiselige frø i deres forberedelse, såsom hørfrø, quinoa, græskarfrø og solsikkefrø. Forberedelser omfatter bl.a. 7-korn og 9-korns brød. Flerkornsbrød kan forberedes ved at bruge hele, uforarbejdet korn. 

Hele hvede brød eller fuldkornsbrød er en slags brød lavet ved hjælp af mel, der er helt eller delvis formalet af hele eller næsten hele hvedekorn, se hele hvedemel og fuldkorn.

Puratos ingredienser til at lave

O-tentic Durum

Aktiv bageriingrediens baseret på durumsurdej, med oprindelse fra Italien. Dosering 4 % på melmængden

Bio Pur Brood

Økologisk bagemiddel i pulverform til sprøde hvedetyper. Dosering 3% på melmængden

Easy Puravita Bärenspitz 50/50

Tyskinspirerende forblanding med surdej, kerner og frø til produktionen af diverse brød og bolletyper. Dosering 50/50

Double Bake CL

Brødforbedringsmiddel uden e-numre til forbagte frosne brød typer. Dosering 0,5 -1 % på melmængden.

Easy Puravita Spekkel 25/100

Forblanding med surdej, soyagrits of solsikkefrø til sprøde brødtyper. Dosering 25 % på melmængden

Softgrain 5 Grains

Hvede, spelt, rugkerner, solsikke og hørfrø der er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

Kimo Long A+

Bagemiddel i pulverform til produktion over frost (4-26 uger). Dosering 1-3% på melmængden

S500 Actiplus Malz

Bagemiddel i pulverform m/maltstil koldthævede deje, giver ekstra stabilitet . Dosering 3%