Bagel

En bagel er et ring-formet brød lavet af gær-hvededej, opfundet i Krakow i Polen. Der er to hovedvarianter af bagels: New York variation, som indeholder melt og salt og er kogt i vand og efterfølgende bagt i ovn. Den anden er Montreal bagels, en mere sød og sprød variation. Denne indeholder sukker og er kogt i honning aromatiseret vand inden de bages i en brændeovn. Der er et utal af muligheder med bagelsopskrifter: De kan laves med hvid -eller fuldkornsdej og toppes med forskellige frø på toppen. 

 

Puratos ingredienser til at lave

O-tentic Durum

Aktiv bageriingrediens baseret på durumsurdej, med oprindelse fra Italien. Dosering 4 % på melmængden

Softgrain 5 Grains

Hvede, spelt, rugkerner, solsikke og hørfrø der er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

Belcolade Chuncks Blanc 10 mm

Firkantet hvide chokolade chuncks til indbagning

Sapore Fidelio

Hvedesurdej i flydendeform med 90 syregrader oprindelse fra San Francisco. Dosering 2-4 % på hvedebrødstyper, 4-8 % på rugbrødstyper.

O-tentic Origin

Aktiv bageriingrediens baseret på rugsurdej, med oprindelse fra Frankrig. Dosering 4 % på melmængden

Sapore Traviata

Rugsurdej i pulverform med 80 syregrader oprindelse fra Frankrig. Dosering 2-5 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.

Softgrain Spelt

Speltkerner som er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

Belcolade Grains Noir K10

Små mørke belgiske chokoladestykker til indbagning