Bagel

En bagel er et ring-formet brød lavet af gær-hvededej, opfundet i Krakow i Polen. Der er to hovedvarianter af bagels: New York variation, som indeholder melt og salt og er kogt i vand og efterfølgende bagt i ovn. Den anden er Montreal bagels, en mere sød og sprød variation. Denne indeholder sukker og er kogt i honning aromatiseret vand inden de bages i en brændeovn. Der er et utal af muligheder med bagelsopskrifter: De kan laves med hvid -eller fuldkornsdej og toppes med forskellige frø på toppen. 

 

Puratos ingredienser til at lave

Easy Kernestykker

Forblanding med bl.a. sesamfrø, havre- og solsikkekerner. Skal iblødsættes 5-20 min inden brug. Dosering 10-50 % på dejmængden

O-tentic Durum

Aktiv bageriingrediens baseret på durumsurdej, med oprindelse fra Italien. Dosering 4 % på melmængden

Sapore Traviata

Rugsurdej i pulverform med 80 syregrader oprindelse fra Frankrig. Dosering 2-5 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.

Softgrain Spelt

Speltkerner som er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

Sapore Othello

Rugsurdej i pulverform med 200 syregrader oprindelse fra Danmark. Dosering 2-6 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.

Belcolade Chuncks Noir 5 mm

Firkantet mørke chokolade chuncks til indbagning

Sapore Salome

Flydende rugsurdej indeholdende malt, med 80 syregrader. Oprindelse Danmark. Dosering 1-4 % på hvedebrødstyper, 6-17 % på rugbrødstyper.

O-tentic Origin

Aktiv bageriingrediens baseret på rugsurdej, med oprindelse fra Frankrig. Dosering 4 % på melmængden