Bagel

En bagel er et ring-formet brød lavet af gær-hvededej, opfundet i Krakow i Polen. Der er to hovedvarianter af bagels: New York variation, som indeholder melt og salt og er kogt i vand og efterfølgende bagt i ovn. Den anden er Montreal bagels, en mere sød og sprød variation. Denne indeholder sukker og er kogt i honning aromatiseret vand inden de bages i en brændeovn. Der er et utal af muligheder med bagelsopskrifter: De kan laves med hvid -eller fuldkornsdej og toppes med forskellige frø på toppen. 

 

Puratos ingredienser til at lave

Sapore Tosca

Durum hvedesurdej i pulverform med 45 syregrader, oprindelse fra Italien. Dosering 3-5 % på melmængden

Softgrain 5 Grains

Hvede, spelt, rugkerner, solsikke og hørfrø der er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

Sapore Fidelio

Hvedesurdej i flydendeform med 90 syregrader oprindelse fra San Francisco. Dosering 2-4 % på hvedebrødstyper, 4-8 % på rugbrødstyper.

Softgrain Spelt

Speltkerner som er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden

Sapore Aroldo

Mørk rugsurdej i flydendeform med 150 syregrader oprindelse fra Tyskland. Dosering 1-4 % på hvedebrødstyper, 4-8 % på rugbrødstyper.

Sapore Traviata

Rugsurdej i pulverform med 80 syregrader oprindelse fra Frankrig. Dosering 2-5 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.

Sapore Othello

Rugsurdej i pulverform med 200 syregrader oprindelse fra Danmark. Dosering 2-6 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.

Softgrain Sprouted Rye

Spirede rugkerner som er kogt sammen med rugsurdej. Dosering 10-30 % på melmængden