For at kunne fremstille fødevarer af høj kvalitet forsøger vi at finde den korteste vej til mange forskellige ingredienser fra hele verden. Samtidig ved vi, at efterspørgslen for basale ingredienser kan sætte et stærkt pres på naturlige økosystmer og påvirker den bæredygtige udvikling af lokalsamfund. Det er grunden til vi har engageret os i at handle ansvarligt. 

Ansvarsfuld handel

Hos Puratos ved vi, at det at handle ansvarligt er kernen i etisk handel og at forbrugerne gør rigtigt i at bekymre sig om, hvor deres mad kommer fra, hvordan den er produceret og hvordan den er købt. Som et resultat at dette sørger vi for at samarbejde og bevare en åben dialog med alle led i værdikæden. 

Vores målsætniger

At være en virksomhed, som ønsker at handle ansvarligt ved alle lejligheder, har vi to overordnede målsætninger: 

  •   At favorisere råmaterialer, emballage, udstyr og services som er miljøvenlige, en fordel for samfundet og giver værdi for pengene over deres livscyklus.
  •   At favorisere leverandører som deler vores vision omkring bæredygtighed og som arbejder mod at en mere bæredygtig forsyningskæde

Cacao-Trace

Cacao-Trace er Puratos’ bæredygtige kakaoprogram, som er dedikeret til at arbejde direkte med bønderne for at sikre en bæredygtig langsigtet kakaoproduktion. Programmet har egen certificeringsprocess og bliver revideret hvert år af en uafhængig trejdepart. Programmet kører allerede i Vietnam og Elfenbenskysten og snart i flere lande i Vestafrika og Sydøstasien.

SEDEX

Puratos er medlem af SEDEX, leverandøren af Etisk Data Udveksling, en NGO dedikeret til at sikre mere ansvarlige og etiske værdikæder globalt.

RSPO

Puratos er medlem af Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO), det eneste globale system for certificering af bæredygtig palmeolie. Idag er der tyve RSPO-certificerede lokationer i Europa, USA og Australien og der er planer om at inkludere flere i den nærmeste fremtid.