Clean(er) Labels

Nutidens forbrugere ønsker at kende sammensætningen af deres madvare og har derfor opmærksomheden rette på produkternes deklaration. Forbugerne foretrækker korte, clean og forståelige labels, hovedsagligt med naturlige ingredienser og ingrediensnavne som de kender og forstår. 

Clean(er) Labels

Clean label er et accepteret udtryk ofte brugt i industrien, men der findes ingen lovgivningsmæssig definition på dette. Dette betyder ofte eliminering eller reduktion af en eller flere ingredienser (f.eks. ingen tilsætningsstoffer, ingen konserveringsmidler, ingen kunstige farve- eller smagsstoffer).

Den generelle opfattelse er, at et clean label produkt skal indeholde en kort og clean liste af velkendte ingredienser. Forståelsen af dette udvikler sig løbende og varierer betydeligt mellem regioner og lande. Clean label et ’moving target’. Hos Puratos finder vi det derfor mere passende at anvende udsagnet ”clean(er) label”, da det indikerer, at det ikke er endegyldigt, men en løbende process. 

Synergier mellem ingredienser

Hos Puratos er vi eksperter i ingredienser til bageri, konditori og chokolade. Vi er ofte i stand til at skabe korte og klarere ingredienslister til færdige produkter, eftersom vi mestre interaktionerne mellem alle ingredienserne. Tag for eksempel en fyldt muffin.  Vi kan tilbyde alle produktets ingredienser: selve kageblandingen, men også fyldningen og dekorationen. Ved at forstå synergier og interaktioner mellem de forskellige komponenter, garanterer vi at kunne reducere det totale antal ingredienser, der fremgår på en produktdeklaration. 

Cleaner hvor det er muligt

Puratos har et bredt sortiment af produkter, der allerede har været succesfulde i årtier. Tag for eksempel S500, der er anerkendt som det bedste brødforbedringsmiddel. Her tilbyder vi vores standard sortiment samt alternative clean(er) label løsninger. Dog formuleres hvert enkelt produkt i dag pr. definition således, at det er så clean som muligt helt fra starten. 

Find ud af mere

Er du nysgerrig efter hvilke Clean(er) Label løsninger Puratos kan tilbyde i dit lokale marked?