Puratos bagerskoler -
et bedre liv i indien og Brazilen

Vi tror på vigtigheden i ikke kun at dele vores evner og ”know-how” med vores kommercielle partnere – håndværksbagerier, industrier, supermarkeder, food service, men også at hjælpe underpriviligerede samfund i de lande, hvor vi er repræsenteret. At være en troværdig lokal partner, er en del af vores internationale virksomhedsfilosofi, hvilket vi yderligere viser med vores bagerskoler i Indien og Brasilien.

Som i mange andre udviklingslande bliver forbugernes smagepræferencer i Indien og Brasilien mere og mere orienteret mod vesten og efterspørgslen efter produkter inden for bageri, konditori og chokolade øges hastigt. Lokale supermarkeder, bagerier og konditorier samt hoteller ønsker alle at øge deres produktsortiment, men mange af dem lider under en betydelig mangel på kvalificeret arbejdskraft. 

Bakery Schools India
Bakery School Brazil

Fremtidens bagere

Fast besluttet på at give unge mennesker de nødvendige evner for at arbejde i bageri-, konditori- og chokoladesektorerne, har Puratos investeret i to bagerskoler: en i Brasilien og en i Indien. I begge lande er kurserne designet til at give eleverne uddannelse udover det sædvanlige og give dem den praktiske træning, der er nødvendig for at skabe sig en anstændig levevej. Uddannelsen indeholder også praktikophold i forskellige virksomheder, hvor eleverne får løn. Vi forpligter os samtidig til at ansætte elever, som består fra skolerne i Indien og Brasilien eller sikre dem ansættelse hos en af vores partnere.

Baseret på den beviste succes af projekterne i Indien og Brasilien, planlægger vi at etablere flere skoler, så endnu flere unge mennekser fra udviklingslande kan omsætte deres passion for bageri, konditori og chokolade til en berigende livsstil. 

Indien

Vores første bagerskole blev indviet i Indien i august 2014. 25 elever fra underpriviligerede områder følger programmet hvert år. Lektionerne er mange og varierede – de spænder fra det basale indenfor madlavning og bageri, til mere avancerede lektioner i konditori og chokoladefremstilling. 

Brasilien

I april 2015 lancerede vi, i samarbejde med Gol de Latra organisationen, et lignende projekt i et underpriviligeret nabolag i Sao Paolo i Brasilien, hvor omkring 25 elever hvert år får muligheden for at deltage i en 18 måneders workshop.

Hvis du ønsker mere information om vores bagerskoler, brug venligst vores  kontaktside

Bakery Schools India