Center for Bread Flavour

I flere år har Puratos udført dybdegående forskning i hvordan folk over hele verden opfatter smagen af fødevarer - især brød. For at kunne opnå større indsigt i brødsmag og fermentering, åbnede vi Center for Bread Flavour.

I Center for Bread Flavour i Saint Vith, Belgien kombineres vores ekspertise i smag, aroma, fermentering og brødparring for at illustrere hvordan aromaer påvirker smag og tekstur i børd. 

Puratos Center for Bread Flavour missionen

Vi ønsker at være referencestedet, hvor bageriindustrien, forskerer og Puratos medarbejdere mødes for at opleve og udveksle ”best practise” inden for smagsudvikling og fermenteringsteknologi. Vores mål er at samarbejde om at indsamle viden, samtidig med at skabe færdige brød med smage, der overgår ens fantasi. 

Sourdough Library

Surdejsbibliotekt

Intet demonstrerer vores dedikation til brød mere end Puratos  Surdejsbibliotektet. Indrettet i Center for Bread Flavour, har surdejsbiblioteket et mål om at sikre biodiversiteten for surdeje, bevare surdejsarven og vores viden om bageri - det er det første og eneste af sin slags verden. 

Ideen er simpel men vigtig. Hvis en bagere har ønske om, på sikker vis at få opbevaret en surdejsprøve, kan de medbringe denne til biblioteket, hvor vi analyserer indholdet og identificerer den præcise sammensætning af ingredienser. Sikkert placeret i biblioteket, kan surdejsprøven holdes i live og vedligeholdes i årene fremover.

Vi er stolte af at kunne sige, at biblioteket på nuværende tidspunkt er hjem for en unik samling af surdeje fra bagere i hele verden og har bidraget til identificering af mere end 700 typer af gær og mere end 1.500 sorter af mælkesyrebakterier. 

Hvis du ønsker at høre mere om vores Center for Bread Flavour eller bidrage til at øge surdejsarven i verden, så brug venligst vores kontaktside

Sourdough Library