Balanceret kost

En "balanceret kost" er varieret og omfatter produkter fra alle fødevaregrupper: korn, frugt, grøntsager, proteiner, mælkeprodukter, fedtstoffer og olier.

Madpyramiden er en visuel guide, der viser hvilke fødevarer man bør spise mange af og hvilke, man bør undgå et overforbrug af. Guideline Daily Amount  (GDA) er en anden måde, hvorpå man kan finde frem til den mængde energi og nærigsstoffer, en typisk voksen person bør indtage pr. dag. Sund ernæring indeholder: 

  • masser af frugt og grøntsager, kornsorter, herunder især fuldkorn, samt mælkeprodukter med lavt fedtindhold eller intet fedt. 
  • magert kød og gode proteinkilder, som f.eks. fjerkræ, fisk, bønner, æg og nødder. 
  • begrænsede mængder af: umættede fedtsyrer, transfedt, kolesterol, salt (natrium) og tilsat sukker.

Udover energi, har vi brug for proteiner, kulhydrater, kostfibre, fedt, vitaminer og mineraler for at kunne leve et langt sundt liv. Vi kan kun opnå denne balancerede kost, hvis vi spiser sund mad og følger de officielle kostråd. 

Fysisk aktivitet er en anden vigtig del af det at være sund og føle velvære. Ved at holde kroppen i form, holdes fedtmassen nede og sund kropsmasse øges. Fordelene ved fysisk aktivitet er mange, fra sunde blodkar til en styrkelse af immunforsvaret.

En ‘balanceret kost’ er varieret og omfatter produkter fra alle fødevaregrupper

Vidste du

Puraslim er fedtalternativet, der hjælper dig med nedsat indhold af fedt eller mættede fedtsyrer.

Relevante hjemmesider