Ciabatta

Ciabatta er et italiensk sprød specialitet, lavet med hvedemel, vand, gær og salt. Det specielle ved dette brød er at dets dej er meget våd og lavet med olivienolir, hvilket giver en Middelhavssmag og en lys krumme struktur. Ciabattabrød er ofte brug til at lave panini sandwiches. Forskellige variationer af disse orignale opskrifter har udviklet sig gennem årene: brødet er nogengange lavet i en fuldkorns version eller med mælk tilsat i dejen. 

 

Puratos ingredienser til at lave

O-tentic Durum

Aktiv bageriingrediens baseret på durumsurdej, med oprindelse fra Italien. Dosering 4 % på melmængden

Sapore Norma

Mild hvedesurdej i pulverform med 55 syregrader oprindelse fra Italien. Doserting 2-4 %

Sapore Othello

Rugsurdej i pulverform med 200 syregrader oprindelse fra Danmark. Dosering 2-6 % på hvedebrødstyper, 6-10 % på rugbrødstyper.

Easy Puravita Spekkel 25/100

Forblanding med surdej, soyagrits of solsikkefrø til sprøde brødtyper. Dosering 25 % på melmængden

Easy Kernestykker

Forblanding med bl.a. sesamfrø, havre- og solsikkekerner. Skal iblødsættes 5-20 min inden brug. Dosering 10-50 % på dejmængden

S500

Bagemiddel i pulverform til sprøde hvedetyper. Køl 1-2 dg. Frost 7 dg. Dosering 1-3%

Sapore Aroldo

Mørk rugsurdej i flydendeform med 150 syregrader oprindelse fra Tyskland. Dosering 1-4 % på hvedebrødstyper, 4-8 % på rugbrødstyper.

Softgrain Spelt

Speltkerner som er forkogte sammen med flydenderugsurdej. Doserings 10-30 % på melmængden